Meilė Tėvynei pagal Skvernelį

Rytoj Seime rinksime Premjerą Lietuvai. Jo pareiga bus atstovauti mūsų šalį ir jos gyventojų interesus. Prezidentė teikdama ministro pirmininko kandidatūrą, kaip vieną iš penkių prioritetinių Vyriausybės uždavinių, išskyrė Valstybės gynybos stiprinimą. Jos teigimu, turime stiprinti diplomatinius ryšius ir tinkamai pasirengti geopolitiniams iššūkiams. Akivaizdu, kad tebesitęsiant įtemptai situacijai Ukrainos rytuose, o Rusijai demonstruojant imperines ambicijas, tam bus reikalingas visų Lietuvos žmonių kryptingas veikimas ir juos telkiantis lyderis.

Tačiau būsimas Premjeras duodamas interviu per savo atostogas Palangoje sugebėjo suskaldyti mūsų bendruomenę, identifikuodamas Tėvynę mylinčius kaimo žmones ir būsimus išdavikus - feisbuke lindinčius ir patriotinius komentarus rašančius asmenis. Tokie teiginiai atrodo daugiau negu keisti.

Valstybės saugumo departamento 2015 metų „Grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime“ teigiama, jog prorusišką propagandą skleidžia ir aktyviai socialiniuose tinkluose nuolat reiškiasi keli šimtai asmenų. Kovai su šiuo reiškiniu didelį dėmesį skiria būtent pilietiškai ir patriotiškai nusiteikę Lietuvos gyventojai ir visuomeninės organizacijos. Pavyzdžiui, Lietuvos šaulių sąjungoje veikia atskiros grupės žmonių, savo laisvalaikį skiriančių ne tik apmokymams ir dalyvavimui karinėse pratybose, bet taip pat kibernetiniam saugumui, kovai su propaganda.

Ar meilė Tėvynei turi būti tyli ir niekam neskelbiama? Vieno iš trijų pagrindinių Valstybės vadovų požiūriu, viešos diskusijos apie krašto gynybos pajėgumų stiprinimą yra būsimos emigracijos ar net išdavystės požymis. Tokios neatsakingos būsimo Premjero kalbos įžeidžia ir žemina socialiniuose tinkluose aktyviai veikiančius visuomenininkus ir patriotiškai nusiteikusį jaunimą. Nemaža dalis šių žmonių sugeba ne tik komentarus feisbuke rašyt, bet ir ginklą į rankas tvirtai paimt. To jie yra išmokę tarnaudami Tėvynei šauktinių, profesionalios kariuomenės, savanorių ir šaulių gretose. O išaušus dienai „x“, net neabejoju, stotų gint Lietuvos.

Komentarai