Vasario pabaigoje Kaune vyks socialinio verslo ir inovacijų startuolių savaitgalis

Vasario 24–26 dienomis Kaune vyks analogų Lietuvoje neturintis, tarptautinis socialinio verslumo skatinimo renginys „ChangeMakers‘ON“, kuriame sukurtos socialinės inovacijos padės tapti komerciškai sėkmingais socialiniais verslais. Socialinė nelygybė, sveikata, visuomenės senėjimas, maisto stygius, tarša, klimato atšilimas – tai tik dalis problemų, kurios bus nagrinėjamos ir sprendžiamos Kaune.

Savaitgalio metu savo žiniomis ir patarimais su jaunaisiais verslininkais dalysis kelios dešimtys įvairių sričių profesionalų, tarp kurių ir rizikos kapitalistai, teisininkai ar sėkmingi socialinio verslo vystytojai. Jie padės dalyviams susikurti tvarius verslo modelius. Net tris prizus įsteigė „Bridge for Billions“, internetinis inkubatorius startuoliams, įkurtas 2013 metais Karnegio Melono (Carnegie Mellon) universitete.

„Socialinis verslas kuria naudą visuomenei ir sprendžia visiems žmonėms aktualias problemas, todėl turi būti visokeriopai skatinamas. Ši iniciatyva – tai reali pagalba siekiant, kad socialinio verslo ir inovacijų startuoliai galėtų ateityje išgyventi iš savo kuriamų produktų ar paslaugų. Tiesiog gyvu pavyzdžiu parodoma, jog socialinis verslas irgi yra verslas“, – teigė renginio globėja, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė.

„Jei nori pokyčių, pradėk nuo savęs ir įkvėpk kitus“, – optimistiškai kalbėjo renginio koordinatorė, VšĮ „Europos socialinio verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų instituto“ direktorė Simona Šimulytė. „Labai geras jausmas, kai mūsų socialinės iniciatyvos idėją palaiko organizacijos ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Šio renginio organizavimas mūsų komandai tik dar kartą partvirtino, jog stipriai tikint idėja ir norint kažką sukurti, nereikia laukti kol ateis „geras dėdė“ arba „koks nors fondas“ skirs finansavimą. Tai tik dar kartą įrodo, kad jei iš tiesų nori, sprendimą rasi“, – sako S. Šimulytė.

„ChangeMakers‘ON“ atidarymo metu vyks vieša diskusija „Kokie yra pagrindiniai skirtumai tarp socialinio verslo, socialinių inovacijų, socialinės atsakomybės ir socialinių įmonių? Kodėl tai svarbu?“, kurioje dalyvaus už socialinio verslo ir inovacijų politiką atsakingų institucijų atstovai, ekspertai.

Socialinis verslas nėra naujiena, tačiau tik 2015 metais Lietuvoje buvo patvirtinta Socialinio verslo koncepcija, prasidėjo aktyvios diskusijos apie socialinio verslo svarbą. VšĮ „Europos socialinis verslumo ugdymo ir inovatyvių studijų institutas“ nuo pat pirmų dienų stengiasi skatinti ir vystyti socialinį verslą Lietuvoje, prisideda prie jo populiarinimo.

Organizatoriai skatina besidominčius inovatorius registruotis ir aktyviai dalyvauti kuriant ir pristatant savo socialinio verslo idėjas. Išsami informacija apie renginį www.ChangeMakerson.lt.

Komentarai